2013 m. liepos 13 d., šeštadienis

Vaisiai

Vasarą nuėjus į močiutės sodą, ant medžių šakų galima rasti kuo įvairiausių vaisių.. Obuolių, kriaušių, vyšnių, slyvų ir t.t. Iš įvairiausių vaisių galima pasidaryti labai skanių salotų, desertų ir kitų gardumynų. Šį kartą, šiame straipsnyje pateiksiu keletą savo išbandytų receptų, kurių sudėtį sudarys - VAISIAI!

VAISIŲ SALOTOS

Vienos iš mano mėgstamiausių yra - vaisių salotos su jogurtu. Joms pagaminti reikia vos kelių minučių. Šioms salotoms reikės kuo įvairesnių vaisių. Aš siūlau rinktis bananus, kriaušes, mandarinus ir vynuoges.  Taip pat reikės mėgstamo jogurto.

Vaisius nuplauname ir nulupame jų odeles. Kubeliais supjaustome bananą ir kriaušę, o trikampėliais mandariną ir vynuoges. Viską sudedame į dubenį ir lengvai išmaišome. Kauburėliais paskirstome supjaustytus vaisius į salotines. Tuomet išmaišome indelyje  jogurtą ir atsargiai užpilame ant salotų. Skanaus!

P.S.: Jeigu jogurto nemėgstate, galite jį pakeisti medumi. Tai taip pat labai gardu. :)


VAISIŲ ASORTI

Prieš keletą dienų internete radau labai įdomų receptą, tai - vaisių asorti su... varške! Pasigaminusi šį gardumyną, tiesiog apsilaižiau pirštelius..:) O dabar, dalinuosi juo su Jumis.


Vaisių asorti su varške pagaminti vėl  reikės vaisių.. Aš rinkausi ananasą, bananą, kivį ir obuolį. Taip pat prireiks 50 g. apelsinų sulčių, šlakelio citrinų sulčių,  vieno arbatinio šaukštelio medaus ir varškės. Bananą, kivį ir obuolį supjaustome griežinėliais, o ananasą mažais gabaliukais. Vaisius sudedame į dubenį, o varškę, apelsinų, citrinų sultis ir medų suplakame mikseriu. Tuomet išplaktą masę užpilame ant vaisių. 10-15 minučių, vaisių asorti siūlau palaikyti šaldytuve, kad šiek tiek sustingtų. Skanaus!





ŽELĖ SU VAISIAIS

Dar vienas nuostabiai skanus gardumynas, kurį noriu pristatyti, tai - želė su vaisiais. Ją, kaip ir aukščiau pateiktus skanumynus, labai lengva ir paprasta pasidaryti. Tam prireiks paruoštos želės, grietinėlės (nebūtinai), ledų  ir vėl gi vaisių. Vaisių želei pagaminti aš rinkausi violetines vynuoges, kivius, obuolius ir apelsinus.

Paruoštą želę ir vaisius supjaustome nedideliais gabaliukais. Visa tai sudedame į indą. Ledus ištirpiname ir jų ištirpusią masę užpilame ant vaisių su želė gabaliukais, bei apipurškiame grietinėle. Skanaus!


Visus šiuos tris receptus, galėčiau apibūdinti trimis žodžiais - skanu, paprasta ir greita! Tai puikūs gardumynai šauniai vasaros dienai! :)         Inga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą