Kas tas ''Macaron'' ?
Macaron- Tai nieko bendra su makaronais neturintis spalvingas morenginis skanėstas su migdolais, jo pavadinimas kilęs iš itališko žodžio maccarone arba maccherone. Macarons gali būti tradicinių šokolado, aviečių skonių, tačiau jiems nenusileidžia ir naujesni žaliosios arbatos ar citrinos skonių macarons.
![]() |
Macarons tipai |
Macaron pagrindinės sudedamosios dalys yra kiaušiniai, cukraus pudra, migdolų milteliai ar malti migdolai, džemas ar specialiai tam pagamintas kremas, suteptas tarp dvejų pyragėlio dalių.
Istorija.
Yra įprasta Prancūziją vadinti Macarons tėvyne, tačiau tikroji jų gimtinė yra Italija, o Prancūzijoje pirmą kartą pasirodė kai Catherine de'Medici, Florencijos kunigaikščio Lorenzo II de'Medici dukra vedė karalių Henrį II, (1543m.) ir nutarė su savimi pasiimti savo kepėjus ir konditerius.
Dabartinė sudėtis buvo sukurta XXa. amžiaus pradžioje, kai Lous Ernest Laduree anūkas Pierre Desfontaines sugalvojo, kad dvi morenginių pyragaičių puses galima sujungti jas pertepus ganache kremu. ( tai kremas, gaunamas iš ištirpinto šokolado, plakamosios grietinėlės ir džemo)
''Macaron'' kitose šalyse.
![]() |
Luxemburgerli |
![]() |
Ma- Ka- Rong |
Pietų Korėjoje taip pat populiarus macaron pakaitalas, jo pavadinimas tariamas Ma- Ka- Rong. Norėdami pridėti azijietiško skonio Pietų Korėjos konditeriai į sudėtį įtraukia ir žaliosios arbatos lapelius.
Receptas.
Tešlai reikės:
- 4 kiaušinių baltymų.
- 60 g. cukraus.
- šaukštelio vanilinio cukraus.
- 130 g. migdolų, sumaltų į miltus.
- 250 g. cukraus pudros.
- 60 g. juodojo šokolado.
- 10 g. sviesto.
- 40 ml. grietinėlės.
Ant skardoje iškloto kepimo popieriaus su šaukšteliu ( dar geriau- konditeriniu švirkštu) dėliojame 3-4 cm. vienodo dydžio rutuliukus. Neišdėliokite juos labai arti vienas nuo kito, mat bekepant jie gali susijungti. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje10-13 min. Sekite savųjų macarons kepimą, stenkitės išvengti perkepimo.
Išėmus pyragėlių puseles leiskite jiems truputį atvėsti, ir po kelių minučių nuimkite juos nuo kepimo popieriaus.

Įdarui ir puselėms atvėsus, sutepame pusę macarons puselių su pasigamintu įdaru ir užvožiame pusele be įdaro.
Skanaus! Inga
Dar vienas receptas čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą